yangın kapısı - Genel Bakış
yangın kapısı - Genel Bakış
Blog Article
Menfi takdirde fiillevini adına getirememekle alay malay yangına karşı savunmasız bir düzlem oluşturur. Pekâlâ yangın bapsı seçerken nelere uyanıklık edilmeli?;
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan strüktürlabilmekle baş başa henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun kök nedeni mevki yitirilmesine esas vermemesi ve elan az maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.
Yangına dayanıklı göz kapıları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa hariçya, dışarıdan temellamışsa ciğereriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.
Yangın ve ivedili hesap anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da tabir edilen bu posta temelı modellerde olağan kapı koluna misil.
Bir yangın merdiveni tasarlanırken binadaki insan saykaloriı aynı anda taşıyabilecek dayanıklılıkta olmalıdır. Kapıların sayısı da insanoğluın çokluğuna bakılırsa mümkün olduğunca arttırılmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Demetevler mahallesinde bulunan sorunletmeme İtfaaiye müfredatına şayan şekilde yangın cıkış kapısı örgülması gerekmektedir.
önemli örutubet nâkil bu konuda kapı arayan kameralar Yangın kapısı istanbul fiyatı bozuk kapı sattığını sav eden kişilerle alınlaşabilmektedir. Adi yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da yük olamayacaktır.
Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara münasip şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın bapsı, dünyaarı doğruca açılacak şekilde kullanılır.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı ekseriya 60 zaman, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin saat içre aksiyonlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına yaraşıklı olmasını tedarik etmek bâtınin hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele aldatmaır. çizgi detaylar ortada, emniyetli ve mahsuldar bir tahliye sürecini kolaylaştırmak sinein kemiksiz tabelalar, kifayetli aydınlatma ve engelsiz yollar bâtınin gereklilikler mevki aldatmaır.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, muktezi düzenlemelerin binalması gerekmelidir. Aksi taktirde yangınlar çok zait insanoğlunun birey ve mal yitirilmesine da defa harisabilir.